Dags att sätta fart!

Idag är det ett halvår sedan Ironman Kalmar, en upplevelse utöver det vanliga. Så här års kan det vara rätt bra att kunna plocka fram de här bilderna i huvudet:

150815_tempo

150815_seger

… när träningen känns så här:

11082259_10153738924740712_3708762994492415484_o

färglös

Och så känns det ganska ofta den här tiden på året – vädret och distanspassgnetet bidrar! Men nu är den avklarad, basträningen alltså, och jag har gått in i en period med kapacitetshöjande pass, dvs mer fokus på hög fart. För att summera och se var jag står tittade jag igenom hur träningen sett ut sedan mitten av oktober då jag drog igång igen:

Jonas_basträning

Det blir onekligen ett och annat pass! Den så viktiga kontinuiteten är ju ändå helt ok, även om det blev lite lugnare runt årsskiftet då vi var på resande fot. Riktigt nöjd med att ha fått till nio veckor med mer än tio timmar, dagarna med enbart simning har fungerat bra som återhämtning för benen.

Simningen är nog grenen jag lyft mig absolut mest på under hösten. Att jag snittar tre strukturerade pass i veckan har såklart gjort sitt till för att sänka min arbetsfart med åtminstone tio sekunder på hundringen.

På cykeln är jag nog ungefär där jag var vid den här tiden förra året. Jag känner mig rätt trygg i detta då det är min starkaste gren och ett av mina mål för i år är att få upp min löpning i paritet med cyklingen. Jag trampar på men tänker samtidigt att t.ex. Mallis-lägret i april kommer ge en bra boost i rätt riktning.

Löpningen har känts ganska tung under hela hösten/vintern men den har blivit bättre på sistone – äntligen! Ligger nu högre i tröskel och fart men på ungefär samma nivå långdistansmässigt som för ett år sedan. Gott så – jag har mer fokus på fart och milen/halvmaran i år.

Fem månader kvar till Vansbro Triathlon!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s