Mauritius running

Har nu varit på Mauritius nästan en vecka tillsammans med familjen. Kom hit med förhoppningen att få till lite träning i värmen – några löprundor, kanske hyra en landsvägscykel en dag, mountainbike med familjen, simma en del OW och så vidare. Förhoppningarna kom till större delen tyvärr på skam. Nyårshelg innebär att det mesta är stängt vad gäller uthyrning. Hotellet har, konstigt nog med tanke på antalet stjärnor, inget gym. Cyklingen verkar mestadels ske på andra sidan ön och det är lite för långgrunt för OW-simning. Springa kan man ju alltid göra så det har fått bli mitt huvudfokus. Och det är klart, vi är ju här på semester så prioriteringen är ju rätt enkel när schemat inte riktigt tillåtit träning.

Men, några löppass och styrka/rörlighet har ändå blivit av. Första rundan blev 5km tröskel vilket, såklart, var extra tufft i 30°C utan värmevana. Jag rann bort helt enkelt.

160102_kuta

Dagen efter körde jag 10km distans vilket fungerade mycket bättre. Svettigt, javisst, men inte i närheten lika ansträngande som tröskellöpningen. Värmen var redan mer hanterbar. Det som är lite lurigare är hur smala vägarna är här på ön och att det mest hela tiden saknas vägrenar. Det i kombination med hur snabbt mörkret faller gör att man springer med viss risk för livet.

 

Efter utflyktsdag och nyårsfirande var det dags för VO2max-intervaller i form av tvåhundringar. Regnet öste ner, skönt med svalka. Jag hittade en relativt platt väg bakom hotellet som knappt var trafikerad. Att springa intervaller med vad det innebär känns inte helt optimalt på en mer trafikerad Mauritius-gata. Kom upp i tre slag från maxpuls så passet gjorde sitt. Senare på kvällen slog kroppen bakut och jag spenderade natten med frossa och risig mage. Gissar att det berodde på en kombination av värmeskillnader, något jag ätit och att den höga ansträngningen startade igång något som legat och lurat. Så här dagen efter mår jag bättre även om ett lätt illamående hänger över mig.

160102_mittgym

Har också fått till några riktigt bra styrka/rörlighets-pass som gett mig ordentlig träningsvärk i gluteus medius – precis vad jag behöver. I avsaknad av gym letade jag upp en liten gräsplätt mellan några buskar och träd och med fantastisk utsikt över lagunen och havet.

 

I morgon drar vi till Réunion. Förhoppningsvis blir det lite cykling där. Au revoir!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s