Velodromläger med simbråk

Så var det äntligen dags för en av årets höjdpunkter i träningssammanhang: velodromlägret. Förra året var första gången Triathlon Väst åkte upp till Falun för att sätta lite fart och injicera lite kul i innecykling-säsongen. För kul är vad det handlar om – att cykla i en velodrom är lite som ett nöjesparkbesök för en cyklist. Känslan när man växlar, sticker högst upp i kurvan samtidigt som tåget med cyklister passerar under dig och du sedan dyker ner som ett flygplan och tar hjul är rätt mäktig. Det kittlar i magen.

 

I år var vi 19 personer som satte oss i bilarna och drog iväg tidigt på fredag morgon. Åtta av oss var med förra året och körde första passet redan vid 13:30 på fredag em. De andra elva hade den obligatoriska introduktionskursen på schemat.

151129_trivast

Många, mycket starka cykelben på denna bilden.

151127_intro1

Introduktionskurs på banan.

Fyra pass á ca två timmar blev det, teknik blandat med hårdare intervaller. Ett av de roligare momenten är lagkappen där två lag startar på var sin sida av banan och under fyra minuter försöker komma ikapp det andra laget. Gör man det 3-4 gånger så har man ett fint VO2max-pass.

151128_cyklar

Många cyklar blir det.

 

Två simpass (en 20×50 samt ett förnämligt OW-pass med lite simbråk inbakat) och en lugnare jogg hanns också med. Allt i mycket trevligt sällskap med bra häng. En toppenhelg helt enkelt.

151128_velo-tv

Klart man glor på velodromcykling när man är på velodromläger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s