Tri(ppel)-premiär i solskenet.

Ett par dagar efter VR åkte halsen på något. Raspig röst och svag, hängig kropp. Inte så konstigt när immunförsvaret troligtvis är nere i källaren samtidigt som flera runt omkring hostar och harklar sig.

Midsommar firades med vänner på Instön, ett stenkast från Marstrand. Tanken var att cykla upp och köra några hårda intervaller, men kroppen var ännu inte riktigt 100% så jag lät det bero. Inte läge att riskera Vansbro Triathlon om en vecka. Under dagen försvann de sista svaga känningarna och på midsommardagen var allt på topp. Även vädret!

Tekniken får högsta betyg.

Tekniken får högsta betyg.

Först blev det OW-premiär för året. 15°C och salt smak som omväxling till poolen. Det blev också premiär för säkerhetsbojen. När jag och äldsta grabben V var på Göteborgsvarvets mässa fick han syn på en och var rätt tydlig med att han inte lämnar stället utan att jag köper en. Det är ju en strålande pryl att ha, inte minst för synbarheten när jag simmar nära båtleder och liknande. Den fungerade hur som helt perfekt. Märkte inte av den en sekund. 1,1 km runt 1:50-tempo hanns med medan familjen fångade krabbor (och badade utan våtdräkt).

Efter lunch och kaffe var det dags för veckans huvudpass. Sex mil cykling följt av 21 km löpning, både i IM-tempo. Jag ville också passa på att köra första passet i min nya tävlingsdräkt, så inte Vansbro blir första gången bara för att upptäcka att något inte fungerar. Drog iväg och trivdes för fulla muggar i farten, jag har varit riktigt cykelsugen hela veckan. Tog en omväg via Solberga och Kode och sedan genom Kungälv och tillbaka till Göteborg. Det flöt på riktigt fint med lite lätt medvind i ryggen större delen av sträckan. Hur ofta händer det liksom?

150620_ny_suit

Det är lika bra ni vänjer er vid utsikten… ;)

In i garaget, på med löpskorna och några klunkar vatten. Benen kändes lätta och jag joggade iväg runt 4:35-tempo. Sprang förbi Frölunda Torg och ner på Säröbanan, men vände tillbaka två kilometer tidigare än tänkt. Hej huvudvärk. Nu var det också riktigt varmt. Stannade på Ica Kvantum vid Frölunda Torg och sköljde/kylde huvudet vid handfatet bredvid returburksautomaterna. Måste ha varit en syn. 

GPS-klockan stod på 16 km väl hemma igen och tempot snittade på 4:39. 10–20s snabbare än tänkt, men det blev också lite kortare. Trots allt ett bra besked inför nästa helg. Gott så.

Och dräkten då? Ja, den fungerade fint. Det enda kruxet är att jag var nära att få skavsår på insidan av överarmarna. Kanske att sömmen på linnet är något tjock? Det klarade sig nu, men på en IM-mara kommer det bli problem. Någon som sitter inne med bra tips på lösningar?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s