50 varv för Musikhjälpen.

Som nog alla vet vid det här laget pågår Sveriges Radios Musikhjälpen på Gustav Adolfs torg här i Göteborg. Man samlar in pengar för att fler kvinnor ska överleva sin graviditet. Härom dagen kom en Lonesome Runners-medlem på den briljanta idén att för den goda sakens skull göra ett undantag från ensamlöpar-tanken och tillsammans springa runt runt runt torget och Musikhjälpen-studion för att samla in pengar – valfri valör per löpt kilometer.

Sagt och gjort, med start igår kl.16 började vi springa. Ett schema med två löpare varje timme under ett dygn sattes upp för att se till att det blev en kontinuerlig 24-timmarsstafett av det.

Vid 21-snåret anslöt jag, C och B. På plats guppade redan ett par gula Lonesome Runners-västar runt runt torget. Vi hämtade ut våra västar i vaktbåset in till Musikhjälpen-studion och började kuta. Underlaget är värsta tänkbara – oregelbunden kullersten och stenplattor. Mumma för ben och fötter.

1211_musikhjalpen

Vi på 21-passet.

Vi sprang och tjôtade med de andra löparna och allt eftersom anslöt fler. Någon skulle kuta först vid 22 men hade tänkt värma upp en timme, någon hade redan hållit på i två timmar. Som flest var vi nog tio personer samtidigt.

Vi fick många heja-rop från Musikhjälps-publiken och människor som väntade på sina bussar. Ett och annat ”De är ju helt galna” hörde också. Inte undra på. Ett varv runt Gustav Adolfs torg är ganska exakt 225 meter och tar strax över minuten att springa. Så väntade du på bussen fem sex minuter hann du allt se oss springa förbi ett par gånger.

Efter tio kilometer var det akut läge att få slå en drill. B och C sprang vidare medan jag stannade till vid insläppet till Musikhjälpsstudion och pratade till mig ett toalettbesök inne på området. Lite märkligt att de inte har en enda portabel toalett uppställd med tanke på hur mycket folk som står och tittar.

Efter en dryg timme var vi uppe i ca tolv kilometer och 50-talet varv. Det var dags att lämna över till nästa gäng. Ben och fötter kändes förvånansvärt bra med tanke på underlaget så om en dryg timme (ca 14.00) är det dags att springa igen. Kom gärna ner och säg hej!

Annonser
1 comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s