Vatten, lera, regn och sol.

Helgen gick i barnfrihetens tecken – båda killarna hälsade på hos mormor och morfar i Ljungskile. Sebastian, Niklas och jag hade planerat att springa Sandsjöbackaleden på lördag förmiddag. Kvällen var vigd åt Annas lillebrors 30-årsfest och på söndagen skulle barnen hämtas och jag tänkte cykla hem till Göteborg.

Trots att jag köpte en karta över Sandsjöbacka-området redan i höstas har jag inte lyckats springa där särskilt mycket, bara brottstycken av den nordligaste delen vid Sisjön och Oxsjön. Och inte är den delen särskilt terrängig heller.

0629_treamigos

Jorå så att…

Vi körde ner och parkerade en bil vid Kyrkoby Dala innan vi åkte upp och parkerade vid Sisjöns scoutgård där vi utgick ifrån. Precis när vi stängt av motorn öppnade sig himlen men efter ett par dagars regnande gjorde det varken till eller från, markerna skulle vara genomblöta hur som.

0629_niklas

Sandsjöbackaleden bjuder på 21 kilometer med ett väldigt varierat utbud av natur; allt från barrskog och myrar till lövskog och bergshedar. Bitvis är den väldigt teknisk och än mer så idag när regnet öste ner. Klipphällarna blev till glashala fällor och man visste inte alltid var foten skulle ta vägen när den sjönk ner i leran. Men kul var det!

0629_berg

Sista 8-10 kilometrarna var det riktigt vattensjukt, bitvis försvann stigen ner i små sjöar.

0629_vatten

Benen hade bra tryck i sig men farten drogs ner av leran och de hala klipporna. Det fanns inte en chans att springa på där, det blev snarare ett trippande. Väl framme vid Kyrkoby Dala stannade klockan på 2:17:56. Sandsjöbackaleden var en riktigt kul tur att springa, trots allt vatten. Det blir garanterat en retur på denna, men först får det torka upp lite!

Vattenpaus – in- och utvändig.

Vattenpaus – in- och utvändig.

På söndag eftermiddag var vädret på bättre humör. Solen tittade fram bland molnen, och ju närmare Ljungskile vi kom desto varmare blev det. Perfekt för en cykeltur! Förra gången jag skulle cykla hem härifrån vad det början av januari, kallt och lite småhalt. Turen kröntes av en punktering inte ens halvvägs hem. Vis av erfarenheten hade jag nu med mig reservslang och verktyg.

0630_cykla

Äntligen hemma.

Farten var fin nästan hela vägen hem, det var bara den sista milen västerut längs hamnen i Göteborg som det tog emot med den eviga motvinden som blåser in från havet. Turen gick gått fin-fint och jag känner tydligt att varje längre pass går bättre än det förra. Farten är högre under längre tid. 2:36:43 tog de 80 kilometrarna. Snittfarten landade in på 30,64km/h vilket man allt får vara nöjd med. Benen är ordentligt trötta efter helgens två långpass så i morgon blir det vilodag. God natt på er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s