Jag gråter blod. Och en världscupspremiär i Auckland.

Att min högra häl ömmar har varit veckans tema. Jag har avhållit mig från all löpning sedan i Cairns för elva dagar sedan. Minst sagt dålig tajming när vi nu kör genom Nya Zealand. Det är så otroligt vackert att jag nästan går sönder inombords. Visst, jag har hunnit med en del annan träning; bland annat tre pass på träningscykeln, en del styrka och ett kortare simpass i Tobruk Memorial Pool i Cairns.

Här tillsammans med den lokala triathlon-klubben Cairns Crocs.

Här tillsammans med den lokala triathlon-klubben Cairns Crocs.

Men vad är det jämfört med att vara vid starten för Tarawera Ultra Marathon-banan utan att kunna springa? Eller att åka utmed svindlande vackra vägar utan att ha sin cykel till hands? Så varför inte lägga lite lök på laxen och dessutom bli förkyld på kuppen. Lika bra att vrida om kniven ett extra varv.

Idag var vi vid storslagna Huka Falls strax utanför Taupo. Längs med floden gick ett kanonfint spår att springa på. Då kunde jag inte hålla mig längre – skit i hälont och förkylningar! Jag satsade friskt och sprang några hundra meter. Det räckte nästan för en runner’s high. Vilken känsla. Det gav energi för resten av dagen och jag kände mig nästan frisk efteråt.

Vi struntar i fallen för ett ögonblick och bara kollar in naturen man springer i (när man är frisk) vid Huka Falls. Inte helt illa va?

Vi struntar i fallen för ett ögonblick och bara kollar in naturen man springer i (när man är frisk) vid Huka Falls. Inte helt illa va?

Allt annat är dock inte kass. I lördags var det triathlonvärldscupspremiär i Auckland. Eftersom vi bodde alldeles vid start- och mål-området knatade jag och killarna ner för att titta på tävlingarna. Det är den olympiska distansen, dvs 1,5 km simning följt av 40 km cykel och 10 km löpning, som gäller. Det var här Lisa Nordén med buller och bong i sista deltävlingen vann världscupen förra året. Tyvärr fick vi inte heja på henne i år eftersom hon bestämt sig för att tävla på längre distanser.

0406_m_s

0406_m_t1

Både Viktor och Oskar tyckte det var spännande att se alla tävlande på så nära håll och eftersom de både cyklade och sprang en flervarvsbana fick vi se de ett tiotal gånger. Särskilt spännande blev det när några av herrarna kraschade med sina cyklar, men även växlingarna mellan de olika grenarna var något nytt för dem.

0406_m_c15

0406_f_runPå området fanns även en mässa med möjlighet att prova på ny utrustning och handla billigt. Jag testade en fin-fin cykel från Specializedmed aerodynamiskt styre – bra att ha när man cyklar långt. Just då tröt Oskars tålamod och vi fick ta en fikapaus.

0406_jonas_testar

Vann bland herrarna gjorde Javier Gomez (fjärde gången i rad i Auckland) från Spanien på 1:55:51 och bland damerna Anne Haug från Tyskland på 2:08:20. Grattis!

0406_gomez

Gomez inne på ett av de sista varven innan löpningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s