Surfare i soluppgången och ett långpass på ”Bondi to Coogee Costal Walk”.

Nu har vi varit i Sydney och Bondi Beach sedan i måndags. I tisdags blev den en sen 10km-runda i mörker in mot stan, runt Centennial Park och hem igen. Efter höghöjds-Johannesburg och ångugns-Singapore var det äntligen lite fart i benen och jag kom runt på strax över 47 minuter.

Så här en vecka efter halvmaran i Singapore var det idag dags för långpass igen. Det börjar bli hög tid att få upp distansen lite nu när BUM 45 närmar sig med stormsteg. Knät har känts bra hela veckan och idag skulle jag springa Bondi to Coogee Coastal Walk tur och retur – en sträcka på drygt 18 kilometer längs med en väldigt vacker kuststräcka.

Jag startade på Simpson Street vid 6.45 och sprang ner mot Bondi Beach. Jag kom ner strax innan solen gick upp och de första surfarna var redan i vattnet.

0328_Bondi

Där ifrån springer man upp bakom Bondi Icebergs och in på kustpromenaden. Den ringlar sig upp och ner för klipporna och in i alla vikar och stränder. Man springer huvudsakligen på betongplattor men också en del på trädäck. Förutom längs med stränderna är det få sträckor som är plana, antingen går det uppför eller nerför. På sina ställen är det brant och då är det trapplöpning som gäller.

När jag kom till nästa strand, Tamarama, gick solen till slut upp bortom haven samtidigt som månen fortfarande tydligt syntes i väster. Mycket vackert.

0328_sunrise_surfers

0328_moon

Som sagt, trappor var det gott om. Vet inte hur många hundra trappsteg jag sprang, men den sista kilometern vann de slutligen över mig och jag fick gå uppför de sista avsatserna.

0328_stairs

I bakgrunden syns kyrkogården med en av världens vackraste utsikter – Waverley Cemetery.

Löpningen flöt på rätt bra och efter ytterligare ett par vikar sprang jag förbi Coogee Beach. Jag fortsatte ytterligare en och en halv kilometer innan jag vände tillbaka efter att ha avverkat drygt åtta och en halv.

0328_coogee

Nu sprang jag med solen i ansiktet och värmen steg fort. Kom i samma stund på att jag glömt smörja in armar och ben med solskydd. Jaja, jag är förhoppningsvis lite tåligare nu efter en månad i solen.

0328_Jonas

Väl tillbaka i Bondi sprang jag längs med stranden och tillbaka för att avrunda upp till 18 kilometer. Sedan blev de citron-Calippo som belöning och kolhydratspåfyllning. Det tog mig 1:47, strax under 6-tempo, att ta mig fram och tillbaka längs klipp-promenaden. Rätt nöjd med tanke på alla trappor och att jag sprang innan frukost. Och knäna kändes bra. Tjoho!

Summa summarum: Missa inte att springa eller promenera utmed Bondai to Coogee Coastal Walk om ni befinner er i krokarna. Det är en riktigt vacker upplevelse.

0328_Calippo

Annonser
2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s