Att springa till musik / musik jag lyssnar på när jag springer.

Det här med att springa till musik verkar vara en vattendelare bland löpare. Antingen gör man det, eller inte. Jag har gått från att alltid springa till musik, till att inte göra det, för att nu ha hittat någon slags medelväg.

Musiken var en viktig bidragande orsak till att jag lyckades gå från sällan-löpare till regelbunden löpare. Som ny och otränad blev andningen fort snabb och ansträngd och när jag hela tiden hörde den blev det mentalt mycket tyngre att springa. Men när jag provade att springa med musik i öronen hörde jag inte längre andhämtningen och det gick plötsligt väldigt mycket lättare att springa.

Under sommaren och den tidiga hösten slutade jag successivt med musiken och började istället lyssna på naturen och min kropp. Andhämtningen var inte längre något problem och nu blev det istället lättare att sjunka in i ”löpartransen” – det där magiska tillståndet när nuet är allt, det runt om kring försvinner och man kan flyta fram i all evighet (som det känns).

Under vintern har jag lite då och då börjat springa till musik igen. Jag har känt att det kan behövas när dagarna är mörka och löpningen känns extra tung. Det är ändå inte alltid så mycket att lyssna till när man springer sina vanliga rundor i villaförorten. Jag kutar också till musik när löpningen ligger i den andra änden av spektrumet – de perfekta vinterdagarna. Då  fungerar musiken som en förstärkare av den euforiska känslan man lätt får springandes in i den lågt stående solen.

Spellistan jag för tillfället lyssnar på är en blandning av klassiskt pådrivande musik, lite mer suggestiva beats som är perfekta när man springer genom nattstaden (t.ex. Aldrig ensam-remixen och Dimitrios K) och episka låtar (läs Halo) för de mer ”religiösa” löptillfällena. Jag uppdaterar den lite mellan varven och du är varmt välkommen att slita den med hälsan. Har du tips på musik som du tror skulle passa in får du gärna skriva en kommentar nedan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s