Det nya svarta.

Hemma med sjukt barn idag. När PS3:an gick som varmast passade jag på att köra lite blandade styrkegrejor – sådana man inte behöver hantlar, bänkar osv för att göra. Ja, en pilatesboll fick vara med då den ändå var inne i huset: crunches, sneda crunches, knäböj, pulsknäböj och hamstring hip extension (ingen aning vad den heter på svenska) – samtliga med bollen. Och så blev det några övningar utan boll: 50 armhävningar, utfall och sumoknäböj.

Under eftermiddagen hörde Trailstore-Niklas av sig om lite lugn kvällslöpning. Det var ett tag sedan vi sprang i Skatås, så när Anna kommit hem och barnen lagt sig drog vi iväg.

niklas_i_skatas1

Niklas och Skatås-monoliten.

Runt -5°C och lite svag blåst. Inte superkallt, men ändå en rätt bitande kyla. Huvudet hade jag lämnat hemma och gps-klocka, vatten och parkeringspengar med det. Jaja. Vi började kuta i ”fel” riktning på åttan för omväxlings skull så man får det backigaste partiet under första halvan av banan. Det blev tungt nästan från start. Låren var riktigt trötta efter gårdagens simpass och förmiddagens styrketräning och de resterande 5-6 kilometrarna handlade mer om att uthärda än att skutta fram med lätta steg.

niklas_i_skatas2

”Armarna i kors”-posen är det nya svarta.

Knät kändes bra hela vägen runt. Det var först i den sista lilla backen upp mot parkeringen som det gav sig till känna lite grann, så jag gick de sista 200 metrarna till bilen. Skönt att komma ut lite, men samtidigt gott att det var över. 8,15 kilometer i 5:43-tempo blev det, så nog var det lugnt alltid. Nu blir det några dagars löpvila med annan träning istället. Skynda långsamt, som de säger.

Annonser
3 comments
  1. Niklas said:

    Haha, ”armarna i kors är det nya svarta”. Mer ”inte frysa när Jonas fotar i minusgrader”.

    • Haha, men håll med om att mast-bilden blev riktigt arty i sin komposition/sitt uttryck? ;)

  2. Niklas said:

    Absolut! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s