Ny bottennotering – när tillfälle ändå ges.

Äh, det gick inte att hålla sig. Och så är det rätt sjysst att sätta en bottennotering vädermässigt när väl tillfälle ges. Det blir liksom inte så mycket värre än att springa i snöoväder med kulingvindar – ja, det skulle möjligtvis vara i full orkan då. Rätt gott att ha med sig sedan när det bara är kallt, eller bara är blåsigt, eller bara blött. För det mesta är det ett taskigt väderelement åt gången, max två. Ikväll är de tre: kallt, blött/halt och blåsigt.

Bytte ut det vanliga understället mot ett i ullfrotté. Visade sig bli på gränsen för varmt. På toppen blev det keps, mössa och luva. Med buff över näsa och mun.

Upp med händerna och hit med stålarna!

Sprang en av standard-femmorna med hopp om mesta möjliga lä där. Funkad sådär. Vinden och snön stack bra i kinderna och runt ögonen. Farbröderna som alltid är ute och skottar framför husen, trots pågående snöoväder, idiotförklarade mig med sina blickar.

Det blev en oväntat fin runda – åtminstone om man bortser från vädret. Det är inte ofta man får springa i orörd snö i stan. Dessutom fick jag testa min tes om att ”bilsnö” är den värsta att springa på, med noll fäste. Till och med den nyvirvlade pudersnön ikväll var bättre.

orördsnö

Snabbt gick det inte och tungt var det, men nu blir det garanterat ingen mer löpning innan julafton. God jul!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s