Upptäcktsresan.

Igår kom jag på en fin-fin idé: springa till simhallen, simma en stund och sedan springa hem. Peeerfekt! Men just det, Åbybadet är stängt för allmänheten i helgen och i Frölunda-badet var det nån aktivitetsdag. Då återstår bara Lundbybadet på Hisingen – ett ställe jag på något sätt lyckats undvika hela mitt liv. Lundbybadet alltså.

Det är dryga milen till Åby, så döm av min förvåning när Google säger 8km till Lundby. Mentalt är det ofantligt mycket längre. Hur som helst, upp med tuppen och iväg medans familjen sov vidare. Ska man få tre timmars egentid en lördag är det bara att bita ihop.

Dagens pass blir den sista förberedelsen inför Amsterdam, sedan återstår bara några få kilometer för att hålla benen mjuka under den sista veckan. Tog med ordentligt med sportdryck för att sätta magen på prov. Kletade även in alla klassiska skavsårsställen med vaselin för att se hur det fungerar (bra!). Tanken med simpasset var, förutom att träna simteknik, att trötta ut benen inför hemvägen och på så sätt förhoppningsvis simulera stumheten som kommer drabba mig nästa söndag.

Det är fint att springa tidigt på morgonen. Så här såg det ut från toppen av Älvsborgsbron vid 07:50:

Och så här två timmar senare:

Löpningen flöt på fint i lugnt 6-tempo. Körde simningen (tungt) och drog iväg hemåt. Småstumma ben i början men de gav snart med sig och även hemvägen flöt på i 6-tempo. På slutet tröttnade axlarna p.g.a. simningen så det blev till att springa korta sträckor med armarna hängandes – a.k.a. ”monkey style”.

Och Lundby var ok. De har åtminstone den fräschaste bastun jämfört med GBG/Mölndals övriga simhallar.

Nu frukost och sedan skolaktivitet (på en lördag!) med barnen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s